Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)

de DIANA B in Peste, 25 Mar 2011 | 14697 vizualizari

 

Azi , de BLAGOVESTENIE sau BUNA VESTIRE , s-a adus lumii la cunostinta ca FECIOARA MARIA a fost cea aleasa sa-L nasca pe DOMNUL IISUS HRISTOS si-n fiecare familie ortodocsa se pregateste peste , fiecaruia cum ii place , sau cat de mult vrea si azi sa bucatareasca ... eu am ales cel mai simplu mod , asadar ...

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri mari ,
  • 4 fileuri de merlucius
  • condimente ... cele care ne plac noua : piper , cimbru , sare si un pic de busuioc
  • ulei ptr prajit
  • malai , ulei , sare si apa ptr mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi):

Am curatat macrourile ( la merlucius am renuntat , era prea mult ptr noi doi ) de intestine , l-am decapitat , l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am condimentat din belsug pestele si l-am lasat 20 de minute la rece sa-si ia gusturile . Am pregatit tigaia Amway , care nu lipeste si nu arde , cu putin ulei si-am pus la prajit macroul intreg , intorcandu-l pe ambele parti . 

Intre timp am pus tuciul cu putin ulei( mamaliguta capata un luciu deosebit , care mie-mi place ) si apa la fiert , am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute , mestecand din cand in cand ( atat fierb eu mamaliga ) . Dupa fierbere se scoate pe platou ( pe un taietor de lemn , special , ar fi ideal ) ... da' ce va fac eu vaoua teoria mamaligii ...

Am pregatit intr-un bol piper negru proaspat macinat cu putina sare si apa ( asa pap eu pestele , ca mujdeiul imi face cam rau , dar am facut si mujdei ptr ,,grasu' " )

Cam gata ...  noua , ca de obicei , ne-a placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

06.05.2011, 15:57

DIANA B 1

13.05.2011, 14:49

Multumesc mamaieelena !
Multumesc Eduard !

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar